Global Mala

Zondag 18 september komen er weer vele yogi's bij elkaar om samen Global Mala te vieren! Yogaplek doet weer mee, op het Zuiderstrand bij afslag 11, van 10.00-11.15 uur. Deze les staat geheel in het teken van krachten bundelen en energie genereren en aandacht voor de global warming. De les die op donatie basis wordt gegeven, is voor een ieder toegankelijk. Doe je ook mee voor het Goede Doel? Ons goede doel dit jaar is: Azahar Foundation.

Deze foundation werkt samen met lokale ngo's (niet gouvernementele organisaties) aan verschillende projecten rondom educatie, kunst en yoga. Bijvoorbeeld met een weeshuis in Phnom Penh en een school in Battambang. De focus ligt op de docenten: jongeren van verschillende achtergronden worden opgeleid tot leraren - ook weer door lokale trainers. Door aan weeskinderen gratis les te geven in bijvoorbeeld yoga, Engels of drama, leren deze jonge docenten zichzelf én hun leerlingen over de geschiedenis, geweldloze conflictoplossingen en eigenwaarde.

Jivamukti yogadocente YOGESWARI is deze foundation gestart in Cambodja. 'Jonge mensen worden opgeleid tot positieve rolmodellen'.

Door kunst en yoga geven de jongeren het plezier en de kansen weer door. 'Misschien willen twee kinderen uit de yogales ook een docentenopleiding volgen. De rest van de leerlingen ervaart het plezier en de rust van yoga, dus ook hun brengt het iets.'

naast Cambodja heeft de Azahar Foundation onder meer met projecten in Colombia, Pakistan en Libanon samengewerkt. Het afgelopen jaar is Rwanda erbij gekomen.

meer info: www.azarharfoundation.org

Lees meer in het artikel: Kansen voor jongeren in Cambodja, Yoga magazine, nummer 4